Hvad giver mit kørekort lov til?

Hvor tung må din bil være til dit B-kørekort?

Alle bilister har et kørekort til kategori B, hvilket giver ret til at køre en bil på højst 3.500 kg totalvægt.
Du må også spænde en trailer eller en campingvogn efter bilen, der har en totalvægt på op til 750 kg, hvis altså bilen er godkendt til at kunne trække en sådan vægt, og hvis den samlede vægt ikke overstiger 3.500 kg.
Er anhængerens totalvægt over 750 kg må bilens tilladte totalvægt og påhængsvognens tilladte totalvægt tilsammen ikke overstige 3.500 kg.

Trailerkørekort B/E eller B+ kørekort
Kan du af den ene eller anden grund ikke "holde vægten", men overstiger B-grænsen på 3.500 kg, kan du tage et trailerkørekort B/E, som giver dig ret til at føre et vogntog med en samlet totalvægt på op til 7000 kg.
Eller du kan tage et B+ kørekort, som giver ret til at føre et vogntog med en samlet totalvægt på op til 4250 kg, uanset at anhængerens totalvægt overstiger 750 kg.

Undervisning til at tage B+ kørekort vil følge samme plan som undervisning til at tage et trailerkørekort – B/E. Nemlig 4 teori-lektioner, 6 praktiske køre-lektioner og en praktisk prøve. Forskellen på de to muligheder er, at køretimerne og køreprøven vil kunne klares med et mindre vogntog for B+ end, hvis du skal tage trailerkørekort B/E.
Du kan også undersøge mulighederne for at få nedsat din bil og/eller din anhængers tilladte totalvægt.
Husk, at uanset kørekort-type, må du aldrig køre med en anhænger, der er tungere end det, din bil er godkendt til at trække.